Selasa, Ogos 28, 2012

breast pump dah ade!!



Semalam ned ke One Baby world di Taman Permata, Ampang.. Hajat untuk beli breast pump tercapai jugak akhirnye....


ned beli breast pump brand Spectra 3.. ade 2 tiub... ned beli pakej, senang sikit.. macam2 keperluan breastfeed ade...

ok, antara barang2 yang dirembat semalam...





Cooler Beg & Beg Pack






Pump Machine & 2 Tiub/Hos breast pump







3 pcs Ice Pack + 4 Bottle + Breast Pad (4 pcs)







Deluxe Bottle Drying Rack







Dan

Bra Breastfeed & Kain Bedung...






Sebenarnye kain bedung tu dapat 1 je.. lagi 2 tu, ned beli extra...



Total semua skali rm499.00 tak termasuk 2 helai kain bedung tu...

Berbaloi kan... Boleh jugak beli online.. terjah SINI untuk beli online..

tapi puas hati pergi terus ke kedai tu untuk belek2 barang keperluan baby yang lain...


ok, tinggal lagi 4-5 minggu untuk bersalin. Semoga semuanya berjalan lancar...


Berdebor ni weh!!!!!!!




~NED~






Khamis, Ogos 23, 2012

Raya di KL...

 
 
Untuk sambutan Aidilfitri tahun ni ned beraya di Kuala Lumpur a.k.a belah ned ler... hehehe...
 
 
Disebabkan husband tak dapek cuti, dengan keadaan ned sarat, kenela beraya kat KL jugekk...
 
 
raya kat KL ni yang bestnye nak jalan kemana2 jalan tak jem..... clear je!!!
 
 
 
tak caye, ni bukti gambonye...
 
 
 
 
 
see!!! best kan...boley main bola kalu nak weh!!
 
 
*****************
 
 
seperti biase, pagi raya kene bergambo sakan dulu bersama family tersayang....
 
 
dalam gambo nih tak cukup lg 1 family je, sebab beliau beraya di nogori sembilan..
 
 
 
 
 
candid sket....

 
 
 
 
 
dan semestinye ned & husband...
 
 
p/s: abaikan muke yang semakin tembam tu.. :D
 
 
 
inilah keluarga saye...
 
 
 
my kakak....
 
 
 
 
 
 
my adik & mak..
 

 
 
 
 
 
 
my bro & family..

 
 
 
 
 
 
tukang-tukang pemberi duit raye..
 
 
 
 
 
 
Alhamdullillah, Aidilfitri kali ni berjalan dengan lancar...
 
 
InsyaAllah, AidilAdha tahun ni ned dah bertiga dah...
 
 
huhu...lagi 4-5 minggu nak bersalin dah.. Doakan semuanya berjalan dengan lancar ya....
 
 
 
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin!!!!...
 
 
 
 
~NED~
 
 
 
 


Rabu, Ogos 15, 2012

baby songsang di 31 minggu...




Salam Ramadhan.. 

Semalam ned pegi check up di Klinik Dr Hamid Arshat.. Syukur Alhamdullillah baby sehat... 

Yang merisaukan kedudukan baby agak songsang...


cenggini rupenye kot..


< pinjam Google yer... >


ade mase lagi 4-5 minggu untuk kepala baby pusing ke bawah... kalau tak memang kene ceazer la...

tapi Doktor bagitau masih sempat lagi untuk baby memusing...

ned tawakal je ni.. harap2 baby boleh la pusing kepala die kebawah.. tapi sekiranya still tak pusing jugak, redha je.. ceazer pun, ceazer la.. yang penting dua2 selamat..


Doakan semuanya ok ya...


Semoga Allah permudahkan... Amin...




~NED~





Jumaat, Ogos 10, 2012

kueh raya-raya...



Semalam dah dapat kueh raya yang di order dari Pn Farah ... 

Order mase awal pose ari tu...dah dapat dah...


ikutkan ade gak niat nak buat kuih raya sendiri, tapi rase tak larat nak buat.. Makanya, beli aje dah la kan...


ned beli 3 jenis kueh aje ... yang selebihnya dah beli kerepek2 je, KRIUK2 sket...


nin dia kueh raya-raya!!!...




ok la.. preview satu2 la.. kerut2 nak nengok kueh tu kan....



semestinye kueh tradisional... Tart Nenas...

price : RM23 (50 biji)






ni ala2 barat siket...

Cookies Coklat Chip & Almond Rice

< rangup-rangupan >

price : rm15 (30 biji)






dan akhir skali 

Coklat Almond Rice

< sedap - sedapan >
price : rm15 (30 biji)




kepada yang berkenan nak tempah tu, tak tau la available lagi ke tak.. sebab skarang pun beliau yang buat kueh ni terpaksa amik cuti dek kerna tempahan yang sendat.. 

kot2 nak sangat, leh view BLOG beliau untuk tanye samada boleh beli lagi atau tak...
kat blog ade no telefon sekali...


Selamat Bershopping Barang Raya!!!



~NED~







Khamis, Ogos 09, 2012

handbeg raye......



haha!! belum lagi shopping baju raye, handbeg raye dah ade...

jadinye, kene la pilih warna handbeg yang ngam dengan kaler semua baju...


4 hari lepas ned dah sambor 1 handbeg kat jualan online kt FB ( Fiza Lenshop ).. brand Coach.. tapi yg separa original la... jadik la..dari takde beg kan.. Beg yang dah sedia ada sebelum ni pon bukan ade brand pape pon... :D


ok, ini beg Coach yang disambor...




agak besor sikit la beg ni.. harga sebelum rm160.. after less dapat rm120.. jadik la...
macam2 beg gred AAA lagi Fiza Lenshop ni jual.. korang2 leh la terjah FB die tu ye...



dek kerna beg kaler full udah ade, nak carik beg yang sweet2 pulak.. ntah nape la gile beg pulak raye tahun ni... so, lunch time semalam, ned ngan Farah [(opis mate ned) ala..yg ned shopping produk Rania Gold ngan die tu.. ] terjah ke Parkson, Selayang Mall.. dekat je ngan opis.. 

mulenye nak cuci2 mata je tengok handbeg kt situ... alih2 dah terpaut hati pulok dengan handbeg Sacha...

AAaaarrgghh... kalernye sangat soft.. macthing la dengan ape2 baju.. nak tak nak, rembat jugak la..sebab rasenye beg ni cam sesuai nak kerapkan pakai... cam beg Coach tu sekali sekala je nak pakai..sebab cam vouge sangat.. 


nin dia beg Sacha tuuuu








siap dgn keychain flower gituuu... comey je..




disebabkan ade diskaun 50% sempena raya ni la ned rembat beg Sacha ni.. kalau tak, tak terembat jugak.. harga asal dalam rm200.. after less rm100 camtu... ok la jugak...xde la mahal sangat..


cukup la dua handbeg baru tu..takde tambah2 lagi kot.. tunggu lagi beberapa tahun pulak la..



korang yang berkenan beg2 brand Sacha ni leh la rembat jugak.. memang tengah ade sale 50% & 20% beg2 die... design die pon comel2.. yang sesuai untuk student2 pon ado...


ok.. nanti nak shopping baju ghaye la pulak.. orang Gomen dapat bonus kan hari ni... :D

leh la shopping weekend ni.. Suami belanjoooohohohoho...



~NED~








Rabu, Ogos 08, 2012

IFTAR di Restoran Nelayan..



Semalam ned & kengkawan dari mase sekolah dolu ade la wat gather2 untuk berbuke pose same2.. memandangkan masing2 sibuk.. 3 orang dah kawen, sorang lagi bujang lagi tapi on the way nk bertunang udah... tu yang payah bebenor nak buat majlis berbuke pose same2..

tahun lepas ade jugak event berbuke pose same2 ni, tapi buat kat kedai2 makan tomyam je.. budget2 la katakan... tahun ni plan last minute untuk berbuke di Restoran Nelayan.. dekat Titiwangsa tu je.. rasenye ramai dah tau lokasi tu...sekarang harga RM37.00 untuk seorang.. 

kitorang sampai je kat restoran tu dalam pukul 7 pm.. so, nak dekat2 berbuke dah.. memang tak lengah2 la nak sambar makanan buffet kat sana...

sebelum gi amik kupon, sah2 la bergambor dolu....






yang baju biru tu aje yang solo lagik... cepat2 la naik pelamin wehda hei!!!



ok, antara menu yang ade kat sane..




ok...lepas menggedik bergambo, terus menyambar segala makanan kat situ, tapi dengan hawa nafsu yang sederhana ar... takut membazir pulak...





sebelum berbuke sure la sakan bergambo dulu...


< mira & fazlin >



( ned & wehda >






special posing dari Siti Udang Galah...hehehe






dah sarat dengan kandungan 7 bulan lebih ni... duduk pun nak menyandar je...







tak yah nak cover sangatla senyum tu.....





Alhamdullillah, makanan semua habis licin.... cume tak sempat nak snap gambarnye sebab masing2 dah sengkak.... overall, ok la.. macam biase2 makan steamboat...

dalam pukul 8.15pm kitorang nak balik dah, ikutkan dalam pukul 8.30pm hidangan satay pulak kuar, tapi dah kenyang sangat dah, tak kuasa nak tunggu satay.. tapau satay kat luar aje la... (tak tapau pun.. :P)


seperti biase, sebelum kuar dari restoran tu, menggedik untuk sekian kalinye untuk bergambo...



*p/s: gambo kekabur sikit, gune camera handphone je...




dah nama restoran nelayan, mesti ade perahu punye....

















Alhamdullillah, majlis berbuka puasa untuk Ramadhan kali ni berjalan dengan lancar...


Semoga persahabatan kita berkekalan ok...


korang2 standby hadiah untuk baby yang bakal kuar ni oritee... jangan buat2 dekk je yek!!! :D




Kepada yang masih lagi tercari2 tempat untuk berbuke puasa, boleh la pergi kat Restoran Nelayan ni.. santai2 aje tempatnye.... harga pun tak mencekik darah sangat... silalah sila....


Moga Ramadhan kali ini memberi seribu keberkatan kepada kita semua....



**buat entry ni sambil dengor lagu raye...best woo~~~



~NED~




Isnin, Ogos 06, 2012

scan 3D/4D baby saye...


Syukur Alhamdullillah, bayi dalam kandungan ned dah masuk 30 minggu...

kalu ikut tarikh due date, lagi 10 minggu je baby nak deliver...huhu.. berdebor rasenye...

Hari sabtu lepas ned ade buat appoinment dengan Klinik Fauziah, Ampang untuk scan 3D/4D..


tapi yang mengelolakan scan tu nanti bukannye Dr Fauziah, tapi Jezz yang best..hehe.. Chinese orgnye.. sangat friendly & sangat2 puas hati dengan servis die....

kalau nk scan kat sane, rasenye kene buat appointment online dulu...

korang boleh pegi kat sini FB 3D-4D-scan-Malaysia untuk like pages tu.. boleh tengok2 contoh pic scan 3D/4D baby.. untuk appointment boleh klik SINI untuk booking online..

servis ni ade di 3 lokasi.. Ampang, Shah Alam & Seri Kembangan.. korang pilih la lokasi yang terdekat dengan korang ok...


ok, setelah menunggu sekian lama untuk scan 3D/4D, akhirnya berjaya jua... ned pegi klinik tu semestinye la dengan suamiku...


ni sebahagian daripada beberapa gambar scan 3D/4D yang telah dibuat..




time nih muke masam sikit.. 1st time tunjuk muke la katakan...






haa...ni baru nak senyum...




pada mulenye baby tak nak tunjuk muke, sampai puas la si Jezz ni pujuk... lebih kurang nk dekat 20 minit pujuk, tak mau tunjuk jugak muke...sampai pusing2 kiri kanan la ned...

akhirnya lebih kurang lepas 10 minit tu, barulah nak tunjuk muke... mungkin baru bangun tido gamaknye....hehehehe

ni pulak video si budak kecik ni (kecik ke? pipi tembam semacam je kan..hahahah)


dalam video ni sempat si Jezz record dia senyum... suke3!!!!


video


ok..totally masa yang diservis pada kami lebih kurang 40 minit.. lamakan tapi memang sangat puas hati.. kepada mommy2 yang nk scan 3D/4D tu boleh la risik2 kat link yang ned attachkan tu yer.... okeh..nak bagitau harga nya... dapat CD skali tau...

harganya

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



RM100 aje!!!!!!!

berbaloi-baloi!!




saat terindah bila dapat tengok baby gerak2 dalam 3D/4D.. nak nangis rase... cubelah..



~NED~




Sabtu, Ogos 04, 2012

hasil dari Penggunaan Rania Gold..



Rasenye baru 5 hari gune produk Rania Gold, tapi dah rase excited nak update hasilnye... takpe kan..takpe kan!! ahahahakkkks!!


ok, ni muke ned sebelum gune produk ni...



masalah: kulit muka kering & merah2...


ok... ni pulak selepas 5 hari gune produk nih...




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


tada!!!!!


dah takde dah merah2 & kulit kering... Alhamdullillah sangat...

harap2 masalah kulit muke ni tak mai lagi pasni...


tapi pasni ned akan teruskan memakai produk Rania Gold ni la sebab dah serasi bersama...




~NED~






Khamis, Ogos 02, 2012

29 minggu hamil...



Alhamdullillah, hari isnin hari tu masuk sudah 29 minggu kehamilan...

sudah 7 bulan lebih.. kejap je rase.. perasaan berdebar nak bersalin pon ade...

takutnye.... 1st time taw... huhu..

macam ni dah kot baby dalam perut ni...





insyaAllah, nanti ned tepek pic scan 4D baby ok pas ni...

(entry kali ni ringkas pasal tak tau nk citer pasai pe da.. :P)



~NED~